Narandžasti detalji za radost i toplinu

Narandžasta boja, kao kombinacija crvene i žute, podseća na sjaj i toplinu sunca, budi kreativnost, radost i entuzijazam.

Njen dinamičan ton idealan je za “razbijanje monotonije” u enterijeru pa vrlo često sasvim jednostavni elementi u narandžastoj boji oživljavaju prostor i daju mu potpuno drugačiji izgled.

Ovo nije tekst o čitavim prostorijama opremljenim u narandžastoj boji, već o pažljivo odabranim detaljima koji mogu napraviti mala čuda i veliku razliku u enterijeru.

Ako želite da tradicionalno opremljena prostorija sa jednostavnim nameštajem u istom tonu konačno izgleda drugačije, probajte da unesete narandžaste zavese, jastuke ili prekrivače. Videćete kako ovi detalji već na prvi pogled ostavljaju jedinstven utisak.

Nema greške i kada u moderno uređeni prostor dodate neki narandžasti detalj i stvorite dobar kontrast boja i linija. Sve će izgledati srdačnije i toplije, ali i dalje stilski savršeno uklopljeno.

Kombinacija različitih materijala u narandžastoj boji takođe je odličan izbor. Verovatno ste u našoj galeriji fotografija primetili narandžastu fotelju od kože koja na prvi pogled uveseljava i kao da predstavlja centralno mesto u prostoriji.

Tu su i odlične kombinacije plave i narandžaste, inspirisane letom i toplinom, kao i spavaća soba sa tamnijim nameštajem kojoj detalji u veseloj boji daju sofisticiran i moderan izgled.

Dozvolite sebi čak i da unesete više narandžaste, ako vam se dopada i ako mislite da će se sve dobro uklopiti sa vašim načinom života i ostalim delovima prostora.

Čini se da nema granica kada su u pitanju narandžasti detalji u domu ili radnom prostoru, jer ako neka boja budi radost, zbog čega biste je ograničavali?