Nameštaj po meri za dnevnu sobu

Uređenje dnevne sobe uglavnom je inspirativno i zanimljivo, ali može se pretvoriti i u malu noćnu moru. Sve zavisi od toga koliko se zanesete i kolika je sama dnevna soba.

Po nekom nepisanom pravilu u opremanju enterijera, mali prostori zahtevaju velike ideje.

Prostranije dnevne sobe daju mogućnosti za igru bojama i dizajnom, ali i za greške. Šta je najbolje uraditi?

Prvo, treba da razmislite šta Vi želite ili ne želite. Dobro pogledajte fotografije dnevnih soba. Kakav nameštaj Vam se dopada, da li prostor i dimenzije Vaše dnevne sobe dozvoljavaju takav stil i dizajn.

Obavezno zabeležite i sačuvajte fotografije onoga što ne želite. Na razgovoru o uređenju dnevne sobe naglasite zbog čega Vam se ne dopala neki element nameštaja po meri. Verovali ili ne, možda ćete promeniti mišljenje. Jer će Vam stručnjaci objasniti zašto je dobro da se u nekom prostoru nađu baš takvi elementi.

Dakle, pre nego što donesete konačnu odluku o tome kakav treba da bude nameštaj po meri za Vašu dnevnu sobu, potrudite se da pronađete tim stručnjaka koji će Vam dati prave savete i predloge za uređenje.

Donesite nacrte ili fotografije dnevne sobe i pokažite gde ste planirali da postavite deo za odmor, gde će se naći police i da li Vam ostaje još slobodnog prostora. Da li je trpezarija u sklopu dnevne sobe i kako ste planirali da je uredite.

Verujte, sve je važno.

3A dizajn - nameštaj po meri - dnevne sobeNekada se nakon razgovora sa dizajenrima i arhitektama promeni čitav koncept uređenja dnevne sobe i klijenti na kraju budu prezadovoljni konačnom odlukom.

Na primer, naše kolege mogu Vam predložiti više pozicija za ugaonu garnituru koju ste planirali. Videćete da je možda bolje da bude okrenuta ka trpezariji, jer se na taj način otvara prostor i stvara bolja komunikacija.

Ako razmišljate da li je bolje da izaberete ugaonu garnituru ili trosed, dvosed i fotelju, u odluci će Vam pomoći oni koji dobro znaju prednosti i mane svakog elementa nameštaja za dnevnu sobu.

Kada su u pitanju TV police za dnevnu sobu, izbor je veliki. Ali to ne znači da za svoj prostor možete da izaberete bilo šta. Sve zavisi od toga gde želite da stoji televizor – na zidu ili na komodi.

Zatim uzmite u obzir i raspoloživu površinu za police. One sa više elemenata i boja jesu zanimljive, ali da li će se dobro uklopiti, ako Vaš zid nije dovoljno prostran? Onda razmislite šta ćete držati na TV policama.

To su veoma važni detalji za uređenje dnevne sobe. Zato je najbolje da imate crteže prostora i nameštaja i da na vreme zahtevate određene izmene.

Što se izbora boja za dnevnu sobu tiče, ponovo sve zavisi od Vas. Ali potrudite se da jedna boja bude vodeća, a da ostale budu zastupljene na nekoliko elemenata nameštaja ili dekorativnih elemenata.

Ovo su samo neki saveti i naša zapažanja kada je u pitanju nameštaj po meri za dnevnu sobu i njeno kompletno uređenje.

Ukoliko želite da se i Vaša dnevna soba pretvori u lepu priču o svakodnevici, javite nam se i razgovaraćemo o svakom detalju prostora koji ste zamislili.