Spavaća soba po meri

Spavaća soba je mesto u kome zaboravljamo stres i probleme. Zbog toga je njeno uređenje posebno važno.

Na prvi pogled, čini se da je najlakše osmisliti nameštaj po meri za spavaću sobu.

3A dizajn - nameštaj po meri - spaveće sobeKrevet, ugradni plakar, komode i možda još koja sitnica. Međutim, ovo baš i nije tako jednostavno.
Počnimo, na primer, od kreveta. Onog velikog, udobnog i praktičnog.
Da bi bio baš takav, trebalo bi da donesete važne odluke pre početka izrade. Ali čak i pre odluka, valjalo bi da se informišete o tome kako se izrađuje i kako može da izgleda krevet po meri.
Kada birate uzglavlje za krevet po meri, zaista možete da birate. Samo od Vašeg ukusa i stila života zavisi da li će ono biti tapacirano ili od nekog čvrstog materijala. Da li će biti u boji kreveta i sobe ili će potpuno odudarati. Možda želite kombinaciju tekstila i čvrstog materijala? Možda uopšte i ne želite da krevet ima uzglavlje. Poštujemo svačiji izbor.

Dušek za krevet po meri

Kada donosite odluke o uređenju spavaće sobe, najvažniji je dušek. Ako je on lošeg kvaliteta i neudoban, uzaludan će biti svaki trud da uklopite boje i dizajn nameštaja.
Dušek birate sami. Zato što najbolje znate šta Vam je udobno. Da li je to memorijska pena, lateks ili su opruge.

3A dizajn - nameštaj po meri - spaveće sobeMeđutim, postoje pravila kada su tipovi dušeka u pitanju.
Ako birate dušek od memorijske pene ili lateksta, konstrukcija kreveta treba da bude sa latofleks letvicama. Ako je dušek sa žičanim jezgrom (oprugama), konstrukcija se izrađuje sa običnim letvicama.
Ovo ne umanjuje kvalitet. Važno je da pre početka izrade kreveta po meri, izaberete dušek koji Vama najviše odgovara. Od trenutka kada nam kažete šta ste izabrali, mi možemo da počnemo sa izradom kreveta.
Pošto svako želi praktičan nameštaj, najčešće se podrazumeva da će krevet po meri imati deo za odlaganje posteljine ili možda nekih drugih stvari. Ovde treba razmišljati o iskoristivosti prostora.
Fioke ispod kreveda jesu lepe i praktične, ali razmislite da li ćete imati dovoljno mesta da izvučete celu fioku kada postavite plakar i komode.
Kad već radite nameštaj po meri prostora, nema potrebe da ga pomerate da biste izvukli nešto iz fioke.
Možete da se odlučite za krevet koji ima konstrukciju sa kutijom ispod dušeka.
Ovaj mehanizam za podizanje izuzetno je praktičan i pouzdan. Izbor je ponovo Vaš.

Noćni stočići za spavaću sobu obično se izrađuju u visini kreveta.

3a dizajn - nameštaj po meri - ugradni plakariDimenzije zavise od raspoloživog prostora pored kreveta. Možete imati jedan ili dva noćna stoćića, to takođe zavisi od prostora i Vaših želja.
Boju i dizajn birate sami. Neko voli fioke, neko otvorene police na noćnim stočićima. Navike su različite, a mi smo tu da ispunimo Vaše zahteve.
Za spavaću sobu po nekom nepisanom pravilu većina ljudi bira i ugradni plakar po meri. Ovoj temi posvetili smo posebne tekstove i odgovore na česta pitanja. Bilo bi najbolje da pre konačne odluke pažljivo pročitate sve što smo pisali i da postavite dodatna pitanja.
Inače, ako prostor dozvoljava, u spavaćoj sobi može da se nalazi radni deo, posebne komode za odlaganje stvari, police, fotelje ili šta god ukućani žele.
Njihov prostor, njihova pravila. Mi smo tu da poštujemo kvalitet i zahteve.