Šta još treba da znate o ugradnim plakarima

Kada klijent dođe kod nas sa idejom da ima ugradni plakar u svom prostoru, važno nam je da odgovori na neka pitanja.
Dimenzije prostora, pozicija plakara, da li je u spavaćoj sobi, dečjoj sobi, hodniku. Namena plakara, koji stilovi, boje i dezeni se dopadaju klijentu, da li ima neku fotografiju plakara koji mu se dopada.

U organizaciji i rasporedu unutrašnjosti ugradnih plakara ne postoje određeni šabloni.

Klijenti biraju po svojim potrebama koliko će fioka imati, koliko kačenja za vešalice ili polica za garderobu. Naravno, ima nekih standardnih konstrukcija koje možemo da predložimo, ali na prvo mesto stavljamo klijentov izbor.

U ugradne plakare po meri moguće je ugraditi osvetljenje, što je posebno interesantno i praktično.
Ono može biti u plafonu samog plakara i da se aktivira prilikom otvaranja vrata, a može biti i na graderobnoj šipci. U svakom slučaju, korisno je i čest je izbor u poslednje vreme.

Klizna vrata na ugradnim plakarima najčešći su izbor.

Dobijamo pitanja koliko su pozdana i koja je njihova prednost u odnosu na klasična vrata.
Pre svega, klizna vrata su izuzetno pouzdana. Prednost je što ne zahtevaju dodatni prostor za otvaranje, već klize u stranu.
Naše dugogodišnje iskustvo u ovom poslu pokazalo je da su klizna vrata najbolji izbor, a pravilno rukovanje je glavni uslov da traju dugo. Ukoliko i dođe do nekih nezgoda sa vratima, dajemo garanciju i sve rešavamo u najkraćem roku.


Da bi se vrata ugradnog plakara otvarala, moraju da imaju rukohvate koji mogu biti različitih oblika i boja. Sve je stvar izbora.

Oko celog plakara postavljaju se šlajfne širine 10cm u boji koju klijent izabere. Na pod i plafon se postavljaju šine po kojima klize vrata.

Šine mogu da se izbegnu postavljanjem drugačijeg sistema šina na korpus plakara.

Preporučena dubina plakara za garderobno odlaganje je 60-65cm, jer na dubinu vrata odlazi 10cm.
Da bi vešalica sa garderobom mogla da stane potrebno je 50-55cm.

Cena ugradnog plakara zavisi od dimenzija i izabranog materijala.

Rok za izradu ugradnog plakara zavisi od broja i zahteva, ali u proseku je od 10 do 15 dana.

Proces izrade ugradnog plakara može usporiti neodlučnost i menjanje koncepcije posle potpisivanja ugovora. Ili nemogućnost pristupa prostoru za merenje gde će biti ugrađen plakar.

Međutim, kada nekome hitno treba ugradni plakar, predložimo da dođe u naš izložbeni salon na sasatanak da se potrudimo da sve rešimo na vreme.