Projekat Voždove kapije

Veliko nam je zadovoljstvo što smo nedavno učestvovali u uređenju jedinstvenog i inspirativnog životnog prostora na Voždovcu, u naselju Voždove kapije.
Sam naziv naselja asocira na otvaranje nečeg novog, do tog trenutka neviđenog.
Baš takav je ovaj stan. Na prvi pogled dovoljan za život i uživanje. Na drugi pogled, savršen za stvaranje novih ideja.

Od samog početka uređenja pratio nas je poseban osećaj. Tako je bilo i na kraju, kada smo i sami ostali zadivljeni onim što smo uradili.

Naravno, sve ovo ne bismo uspeli da nije bilo izuzetne saradnje sa našom klijentkinjom. Iako je bila u poodmakloj trudnoći, hrabro i strpljivo se borila sa svim napornim situacijama koje donosi uređenje doma.

Znala je šta želi i to je bilo najvažnije kako njoj, tako i nama. Zbog toga nije bilo dilema i dodatnih pitanja tokom uređenja.

Praktična i moderno opremljena kuhinja rađena je od medijapana.

Raspored i izbor kuhinjskih elemenata uklopljeni su tako da kvadratura ovog prostora apsolutno nije na prvom mestu. Najvažnije je da je sve pri ruci i dobro organizovano.

Iz kuhinje i trpezarije se pruža pogled na dnevni boravak za koji smo radili TV set i biblioteku. Izbor materijala za ove elemente nije mogao biti bolji – medijapan je uvek pravo rešenje.

Kada su domaćini “oživeli” police svojim uspomenama i vrednim sitnicama, stvoren je osećaj da je sve na pravom mestu. Jedan deo njihovih želja je ostvaren.

Međutim, ovaj stan ima još jedan veoma važan kutak u čijem smo opremanju učestvovali.

Dečija soba o kakvoj, mogli bismo da se kladimo, maštaju i neki odrasli.

Mi smo radili police za knjige od univera. Ovde će omiljeni junaci čekati da ih nežna dečija ruka upoznaje kroz priče za laku noć i dobar dan.

Pored polica, naših ruku delo je i plakar od univera. Dovoljno je veliki da u njega stanu sve dragocenosti i važne stvari iz detinjstva i dovoljno mali da se pored njega lepo odraste.

Ali na zidu ove divne dečije sobe primetićete nešto što se ne viđa često, iako bi trebalo. Police voz i avion delo su neponovljivog HelloOz dizajna. Svaki dan u ovoj sobi biće novo putovanje. Verujte nam, mi smo skoro ceo svet obišli posmatrajući police na zidu.

I još nešto: dečiji krevet i natkasna pripadali su baki naše klijentkinje. Stari su skoro 100 godina. Sada restaruirani i prefarbani žive novim životom.

Koliko novih ideja imate nakon priče o ovom domu? Maštajte i planirajte. Ostvariće se.