Vintage (vintidž) stil u enterijeru

Značenje engleske reči vintage (vintidž) povezano je sa predmetima koji su na neki način starinski, ali nikada neće izaći iz mode, moglo bi se reći da su svevremeni.

Nema sumnje da stariji komadi nameštaja koji su pažljivo i sa stilom odabrani i uklopljeni daju poseban šarm i originalnost modernom prostoru.

Uz malo truda i mašte, možete osvežiti i popraviti neke stare predmete

Predlažemo da počnete od starih ramova, ogledala, kofera ili fotografija. U galeriji koju delimo sa vama možda ćete dobiti neke ideje.

Vintidž stil u uređenju enterijera danas je veoma popularan i inspirativan, kako za dizajnere, tako i za one koji sami uređuju svoj dom. U njemu preovađuju pastelne boje, pa deluje smirujuće i opuštajuće, a cvetni dezeni koji su takođe često zastupljeni, prostoru daju posebnu romantičnu notu.

Vinitdž nameštaj već na prvi pogled deluje udobno i odiše toplinom.

Jedinstvenost, kvalitet izrade i materijala čine ga veoma cenjenim, pa vremenom ovi komadi nameštaja postaju sve skupoceniji.

Postoje velike vintidž prodavnice u kojima se može pronaći vredan i lep antikvarni nameštaj i dekorativni detalji za kuću. Kod nas ih ima manje, ali zato ljubitelji vintage stila mnogo toga pronalaze na sajtovima za prodaju starih stvari.

Ukoliko vam se dopada ovakav stil uređenja prostora, predlažemo da se pažljivo posvetite biranju i restauraciji nameštaja.

Možete i u moderno opremljen dom uneti neki stariji predmet. Šta god da odlučite, nema sumnje da ćete biti zadooljni originalnošću svog životnog prostora.